В Україні можуть подешевшати автомобілі: цьому сприятиме скасування сертифікації

В Україні розглядається можливість скасування обов'язкової сертифікації імпортних автомобілів. Про це розповіли в Інституті досліджень авторинку.
Зареєстрований у ВР законопроєкт передбачає відміну зайвих процедур під час реєстрації транспортних засобів. Нововведення стосуються майже всіх автівок, привезених з-за кордону.
Що пропонують народні депутати
Автори законопроєкту хочуть зробити необов'язковою сертифікацію для більшості автомобілів, привезених із інших країн. Це відобразиться на цінах авто – вони можуть знизитись.
Сьогодні в Україні кожне авто з пробігом повинне підтвердити відповідність вимогам технічних регламентів. Для перевірки проводиться процедура сертифікації, яка стартує від 2500 грн для легкових автівок.
Якщо законопроєкт буде прийнятий, визнаватимуться сертифікати відповідності технічним регламентам, видані в країнах Євросоюзу, у тому числі виробниками цих транспортних засобів або їх уповноваженими представниками в Україні. Не визнаватимуть тільки документи, отримані в рф та Білорусі.
Також законопроєкт дозволить позбавити водіїв проходження додаткових процедур для розмитнення та реєстрації транспортних засобів. Потрібно буде лише надати документи про реєстрацію та право власності.
Таким чином, сертифікувати доведеться лише автомобілі, на які відсутні документи про реєстрацію. Серед них – "списані" іномарки.
Зміни на ринку вживаних автомобілів
Ухвалення законопроєкту дозволить українцям заощадити кошти. Середня вартість імпортних автомобілів із пробігом знизиться мінімум на 100-200 доларів.
Проте вимоги щодо екологічних стандартів залишаться без змін: з-за кордону можна буде ввозити легкові автомобілі не нижче Євро-2, а також вантажівки й автобуси не нижче Євро-5.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment